Lempeät liikkumisen tavat ja kehonkuuntelu tuovat tervettä ja oikein kohdistettua vahvuutta.
Joidenkin arvioiden mukaan jopa 80 % aktiiviliikkujista kärsii kivuista. Tämä tuntuu yllättävältä, mutta tarkemmin ajateltuna ei.
Jos aktiivisuuden ja palautumisen suhde ei ole oikea, keho jumittaa, ajatus ei pysy kasassa ja olet alttiimpi loukkaantumisille.
Kun arki on kuormittavaa, tarvitset liikuntaa. Se, miten ja milloin liikut on olennaisempaa kuin se kuinka paljon. Lempeämmin on enemmän.
Kun opettelet kuuntelemaan kehoasi, tiedät milloin kaipaat lepoa, milloin kevyempää tai milloin raskaampaa liikuntaa.
hinta sis alv 25,5 %, veloitus kerran kuukaudessa
Yli 100 tunnin valikoima...
+BONUS: 24 koko kehon läpikäyvää dynaamista venytystä - suositun Kehonhuollon joulukalenterin kaikki luukut
"Esitystapasi on rauhallinen ja selkeä, kiitos! Lempeys tulee hyvin esille videoistasi. Se myös tekee juuri niistä niin hyviä tällaiselle ”tavalliselle tallaajalle”, kerrankin ei pelkkää tiukkaa ohjetta ja puristusta, vaan itsensä kuuntelua ja lempeyttä tekemisen ohella!"
- Arja -
Marian tunnit
"Puolen tunnin pilates oli helppo sovittaa kiireiseen viikkoon. Pilates heti aamun aluksi antoi ihan uudenlaista buustia päivään."
- Annemaj -
Ilonan tunnit
”Nämä venyttävät liikkeet ovat tehneet minulle hyvää, tietyt kireydet ovat poistuneet ja tunnen olevani jo nyt notkeampi! Nautin joogan rauhallisuudesta ja sen rentoutusvaikutuksesta kehoon ja mieleen. Olen suositellut näitä videoita usealle ystävälleni.”
- Nimetön -
Katjan tunnit
"Suosittelen kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Jokaisen olisi tärkeää oppia rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä, hengittää ja antaa keholle lupa vain olla ja rentoutua."
- Milla -
Marian tunnit
"Voit saada hyvän, keveän ja ryhdikkään olon, missä ja milloin vain, ainoastaan 30min harjoituksella! Kertakin viikossa riittää."
- Nimetön -
Ilonan tunnit
"Toimistotyö ja raskas liikunta saivat kropan todella jumiin ja itse venyttelemällä ei tilannetta saanut juuri helpotettua. Marian tunneilla sai kuitenkin monipuolisen kattauksen erilaisia työskentelyohjeita kehon vapauttamiseksi, ja huomasin, miten pienellä saa monesti paljon hyvää aikaan! Ja kun tietää ja ymmärtää, miten kannattaa kroppaa työstää, ovat kehonhuoltohetket myös hyvin tehokkaita! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan <3"
- Paula -
Marian tunnit
"Ohjaus oli selkeää ja tahti rauhallinen, joten liikkeitä oli helppo seurata, vaikka en olekaan Pilatesta ennemmin tehnyt. Kotona tulee tehtyä samassa ajassa itse treeni, kuin mitä veisi raahautua jonnekin salille. Mukavan kotoisa tunnelma ja iloiset ohjaajat niin oli kivaa tehdä mukana."
- Sirpa -
Ilonan tunnit
"Suosittelen rauhoittavaa venyttelyä ja arjen taukoa kaipaavalle. Marialla on kiva, selkeä ja myönteinen tapa selittää ja ohjata liikkeitä."
- Ilana -
Marian tunnit
"Ohjauksesi on erittäin selkeää. Opin tekemään monet liikkeet perusteellisemmin. Ilmapiiri ihanan rentouttava ja salliva. Kiitos!"
- Nimetön -
Katjan tunnit
"Kiitos ihanista Pilates-videoista, niitä oli mahtava tehdä! Videot eivät myöskään vaikuttaneet "käsikirjoitetuilta", vaan tunnelma oli todella luonnollinen. Ehdottomasti voin suositella näitä kenelle vaan!"
- Jenni -
Ilonan tunnit
"Ohjaaja on todella osaava ja ohjeet yksityiskohtaisia. Videoiden parissa vietetty aika on kuin olisit rentouttavalla, ohjatulla venyttelytunnilla omassa olohuoneessasi. Todella lämmin suositus!"
- Nimetön -
Marian tunnit
Kirjasto on suunnattu sinulle, joka haluat lempeää, mutta tehokasta ohjausta kehonhuoltoon ja palautumiseen. Toivot löytäväsi lisää aikaa ja intoa hyvinvoinnistasi huolehtimiseen.
Mitä useampi alla olevan listan kohdista tuntuisi tarpeelliselta, sitä paremmin kirjaston jäsenyys sinulle sopii
- Tunne olosi energisemmäksi - vapaudu ylivireystilasta ja jähmeydestä
- Voitele kehosi läpi kulkevia faskiaketjuja lempeällä, mutta tehokkaalla liikkeellä
- Älä vain liiku, vaan opi samalla säätelemään kehosi olotilaa myös harjoitusten ulkopuolella
- Vähennä liiallisen stressin vaikutuksia
- Nuku syvemmin hermostoa tasapainottavien harjoitusten avulla
- Opi rennompaa ja vapaampaa olemisen tapaa, joka näkyy myös ryhdissä
- Vapauta jumeihin kulunut energia sinulle tärkeisiin asioihin
- Ei kehon liiallista rääkkäämistä
- Ei itseinhoa, jos harjoittelu välillä jää välistä
En ole luonut kirjastoa erityisesti himourheilijoita silmällä pitäen, vaikka hekin todennäköisesti hyötyvät näistä harjoituksista valtavasti.
Jos olet himourheilija, jolla jää kehonhuolto liian vähiin, olet ilman muuta siitä huolimatta tervetullut oppimaan lempeämpää suhdetta itseesi, kehoosi ja liikkeeseen.
Voit kokeilla erilaisia tunteja tai niin halutessasi keskittyä vaikka vain yhteen suosikkilajiisi. Löydät kirjastosta seuraavat osa-alueet:
- "Tee edes tämä' -osio
- Uusimmat tunnit
- Virkeyttä, liikkuvuutta ja voimaa
- 24 dynaamista venytystä - liikkeet koko keholle
- Asahi
- Jooga
- Pilates
- Läsnäoloa ja rentoutta
Tunnit on jaoteltu myös keston ja vaativuustason mukaan. Lyhyimmät videot vaativat vain muutaman minuutin aikainvestoinnin, pisimmät tunnit kestävät 60 minuuttia.
Kehonhuollon kirjaston vahvuus on sen tutuissa, turvallisissa ja innostavissa ohjaajissa. Jotta kynnys tulla tunneille pysyy mahdollisimman innostavana, on tärkeää, että tunnet meidät ohjaajat.
Mielelläni ohjaisin ihan itse kaikki tunnit. Koska en (omasta mielipiteestäni huolimatta) ihan oikeasti ole ihan kaikkien alojen asiantuntija, saan ilokseni kirjaston jäsenille tunteja myös kahdelta suuresti kunnioittamaltani valmentajakollegalta.
Ilona on fysioterapeutti, tanssitaiteen maisteri sekä Lontoossa opiskellut pilatesohjaaja. Ilonan tunnit ovat ihanan tehokkaita, hyväntuulisia ja kannustavia. Tehokkuudestaan huolimatta joskus jopa sopivan höpsöjä.
Katja puolestaan ohjaa meille lempeää joogaa sekä läsnäolo- ja rentoutusharjoituksia. Katjalla on monipuolista koulutusta joogan lisäksi myös personal trainerinä sekä hyvinvointi- rentoutus- ja mentaalivalmentajana. Katjan joogatuntien ohella pääset nyt nauttimaan myös Mirvan palauttavista Yin-joogatunneista.
Asahi on yksi ehdoton suosikkini kaikista kehonhuollon lajeista. Myös monet Kehonhuollon joulukalenterin niska-hartiaosaston liikkeistä ovat asahi-liikkeitä.
Kyseessä on suomalainen terveysliikuntamuoto, jonka pystyssä tehtävät liikkeet muistuttavat kiinalaista aamuvoimistelua. Asahiin ei kuitenkaan liity mitään uskomuksia tai suomalaisille vieraita kulttuurisia elementtejä.
Laji vastaa suomalaisiin terveysliikuntasuosituksiin voidellen kehon lihas-jänne-faskiaketjuja ja niveliä sekä kehittämällä liikkuvuutta, tasapainoa ja jalkavoimia. Asahi ei hoida pelkästään kehoasi, vaan auttaa myös stressinsäätelyssä.
Asahitunnilla aktivoituu sekä sympaattinen että parasympaattinen hermosto yhtäaikaa.
Kun harjoittelet Asahille tyypillistä rauhallista ja virtaavaa liikkettä, koulutat samalla hermostoasi olemaan hereillä ja valppaana ilman, että elimistö keikahtaa ylivireystilaan.
Ruuhkavuosia elävänä pienten lasten äitinä tiedän, että jo viisi minuuttia päivässä on joskus mitalin arvoinen suoritus.
Aina ei kenelle tahansa ole niin yksinkertaista lähteä ohjatuille tunneille. Pelkkään pukeutumiseen ja kulkemiseen menee helposti puoli tuntia tai jopa enemmän aikaa.
Moni käyttääkin lähtemiseen kuluvan ajan mieluummin Kehonhuollon kirjaston tunteihin, joihin ei tarvita erikoisia varusteluja tai lähtemisiä. Suurimman osan tunneista voi tehdä ihan kotivaatteissa tai vaikka keskellä työpäivää.
Kirjaston tunnit ovat saatavilla niin tietokoneella, puhelimella, tabletilla (ja kuulemani mukaan myös useimmilla äly-tv:llä) juuri silloin kun sinulle iskee sopiva hetki. App storesta ja Androidin Play kaupasta saatava appi on myös saatavilla. (Ohjeet tuntien käyttöön löydät tarvittaessa kirjastosta).
Jäsenten keskustelualueelle ilmestyy aina kuukausittainen kuittausketju.
Sen idea on siinä, että voit käydä juhlistamassa sitä, mitä teit. Näin saat sekä minulta että muilta jäseniltä kannustusta ja kaipaamasi mitalin - tai ainakin peukutuksia!
Muutos tuo usein pientä stressiä, joka on tarpeellista muutoksen aikaansaamiseksi.
Jos kehosi on kuitenkin kauttaaltaan kipeä (tai olet joskus joutunut kaltoinkohdelluksi henkisesti tai fyysisesti) kehon kuuntelu voi tuntua pelottavalle tai ahdistavalle.
Kirjaston harjoitukset ovat todella turvallisia. Mukana on sellaisiakin harjoituksia, joita hyödynnän myös kipukuntoutuksessa ja traumataustaisten asikkaiden terapian vakauttamisvaiheessa.
Jos kehon kuuntelu tuottaa liikaa ahdistusta, voit jättää paikallaan tehtävät rentoutusharjoitukset välistä ja keskittyä sen sijaan esimerkiksi Asahiin tai joogaan.
Liike on lääke, eikä vain perinteisessä mielessä, vaan myös tässä asiassa.
Kun kuuntelet kehoasi turvallisen ja tutun ohjaajan kanssa, et joudu yksin vastakkain kehosta nousevien ikävien tuntemusten kanssa. Liikkeen tuomat neutraalit tuntemukset ja ohjaajan äänen läsnäolo luovat harjoituksiin neutraalia vastapainoa.
Kehonkuuntelun harjoitteleminen kehittää itsemyötätuntoasi. Sen kasvaessa osaat ottaa kaikenlaiset tunteet ja aistimukset vastaan yhtä tärkeinä ja arvokkaina, niitä hyviksi tai huonoiksi arvottamatta.
Tällainen tilanne ei tietenkään ole toivottava ja johtaa helposti siihen, että kehonhuollon sijaan sinulla on "aikaa olla väsynyt" ja arjen askareet ja työt sujuvat tehottoman tahmealla fiiliksellä. <3
Silloin kun et ehdi tai jaksa tehdä mitään, voit käyttää oikoreittiä ja valita jonkun ’Tee edes tämä’ osion 5-10 minuutin tunneista. Niille on aina aikaa. Käsi sydämelle - toisiko lyhyt hetki kehosi äärellä jopa lisää väljyyttä päivään, kun kiireen kuormittama keho ja mieli pääsevät elpymään ja toimimaan tehokkaammin.
Minulle on tärkeää, että kirjaston hinta ei nouse kynnyskysymykseksi. Olen yrittäjä siksi, että saan palvella asiakkaita joustavasti ja tehdä työtäni omannäköisesti.
Kirjaston jäsenyyden tulee jatkossakin perustua henkilökohtaiseen työhöni ja siihen, että sinä ja minä olemme tuttuja. Siksi kirjastosta ei ole tulossa suurta ja monikansallista voittoa tavoittelevaa yritystä.
Edullinen hinta perustuu myös kohtuullisuuden periaatteeseen. Et tarvitse viikoittain 10 uutta tuntia. Päin vastoin. Sellaisesta tulisi helposti olo, että taaskaan en ehtinyt tehdä edes entisiä.
Kirjaston yli 100 tunnin valikoima riittää. Uusia tuntejakin toki lisään kirjastoon, noin pari kertaa kuukaudessa.
17,00 normaali kk-hinta on kieltämättä aika alakanttiin. Kirjasto on niin kattava, että sen arvo on paljon suurempi.
Kun aloitat nyt, saat maksuttoman kokeilujakson ja edullisen kk-hinnan jatkoon.
Kirjastossa käyttämäni oppimisalusta juttelee automaattisesti vain kortilta tehtävien kuukausiveloitusten kanssa. Koska pyrin elämään kuten opetan, en halua istua tietokoneella enempää, kuin on pakko.
Käytänkin mieluummin pienten lasten parista jäävän rajatun työaikani kirjaston kehittämiseen, videoiden editointiin sekä sisällön tuottamiseen. En oikeasti ole edes ole järin hyvä numeroiden pyörittelyssä ja tarkkuutta ja yksityiskohtien hallintaa vaativissa töissä :D.
Vaikka ehdottomasti suosituin maksutapa, automaattinen kuukausiveloitus, onnistuu vain kortilla, määräaikainen jäsenyys onnistuu sen sijaan myös muilla maksutavoilla.
Määräaikaisen paketin voit maksaa yleisimmillä liikunta- ja henkilöstöeduilla, kuten Smartum, ePassi, EazyBreak, EdenRed, TYKY-seteli TAI verkkopankkimaksuna. Lue tästä ohjeet määräaikaisen jäsenyyden maksuun.
Määräaikaiset käyttäjät lisätään käsin kirjastoon, joten lähetän näitä muita maksutapoja käytettäessä kirjautumistiedot pienellä viiveellä. Yleensä viimeistään seuraavana arkipäivänä.
Pelkkä maksuton kokeilujakso ei valitettavasti teknisistä syistä ole mahdollista määräaikaisessa jäsenyydessä. Määräaikaisiin paketteihin lisätään sen sijaan kulloinkin voimassa olevan kokeilutarjouksen verran extrapäiviä.
Määräaikaisen jäsenyyden pakettivaihtoehdot ovat 3 kk, 6 kk tai 12 kk jäsenyys.
Määräaikainen jäsenyys on mahdollista hankkia myös koko työyhteisölle. Pyydä työnantajaasi kysymään minulta lisää tästä vaihtoehdosta.
Kuten tiedämme tietoturvaan internetissä tulee suhtautua vakavasti. Tehdäkseni maksamisesta niin turvallista kuin mahdollista, en missään olosuhteissa itse käsittele kassalla korttisi tietoja tai tallenna niitä suoraan verkkokurssialustani palvelimelle.
Maksutietojen turvallisen säilyttämisen ja kuukausimaksujen veloituksen hoitaa maailman eniten käytössä oleva, tunnettu ja luotettava Stripe.
Jäsenyys ei sido sinua. Voit halutessasi perua jäsenyyden milloin vain, vaikka jo ilmaisen kokeilujakson aikana, jos niin haluat.
Jäsenyys on helppo perua mihin aikaan vuorokaudesta vain. Löydät selkeät ohjeet kehoonkoti.fi sivuston tuki-sivulta, jäsenyyden tervetuloviestistä sekä kirjaston ’Tervetuloa jäseneksi’ osiosta. Tarvittaessa toki autan sinua sähköpostitse.
Tässä jäsenten fiiliksiä. Lisää palautetta ohjauksesta löydät täältä.
"Erinomainen hyötysuhde! Marian tsemppaava ja armollinen ote ohjauksessa. Eripituiset videot ja lyhyet harjoitteet ovat parantaneet aloitteellisuutta harjoitusten tekemiseen. Aivan ihanaa, kun vielä löytyy ihminen, joka haluaa aidosti auttaa. Pyyteetön välittäminen ja auttaminen ovat arvojani, sen vuoksi olen jäsenenäsi <3. Tällä hinnalla autat myös pienituloisia pitämään kunnostaan huolta. Ja mikä tärkeintä, turvallisesti! Lämpöinen kiitos upeista harjoitteista, ohjauksesta ja anteliaisuudestasi. Koskettavaa. ❤️” -Susanna
"Kivut ovat jo vähentyneet, vaikka en ole vielä paljon ehtinyt harjoitella, vain noin 2 kertaa viikossa. Kuitenkin huomaan nyt helpommin, jos olen "väärässä" asennossa, esim. seisoen työskennellessä ristiselkä notkolla - ja korjaan asentoa." -Anne
"Olen uusi ja tahtoisin joka ilta tehdä jotain, olen kuin lapsi karkkipussilla. Kun ikääntyvä kroppa on alkanut kipeytymään, juoksulenkkejä on pitänyt vähentää. Kehonhuollon merkitys kasvanut. Nyt aion todella nauttia monipuolisesta ohjauksesta ja aktivoida itseni huolehtimaan kehostani, selkeiden ja hyvien videoiden avulla. Helppoa ja nopeaa, 10 +. Olen onnellinen, että löysin jäsenyyden, tyttäreni oikeastaan vinkkasi." -Leena
"Nyt on lunastettu sun kirjastoon oikeudet ja tänään tehty toinen Asahi-treeni, olipa ihanan tehokkaan palauttavaa. Kiitos sinulle rauhallisen innostavasta ohjauksesta! Tykkään ❤️❤️❤️ tästä tulee mun oma kotijuttu." -Kirsti Leppänen, koulutettu hieroja, VoiceWell-kehittäjä/kouluttaja, vokologian tohtori
Jäsenyydessä ei ole kyse pelkästään siitä, kuinka paljon tunteja teet. Voimassa oleva jäsenyys takaa sinulle paikan, jonne löydät helposti juuri sillä hetkellä, kun aikaa ja intoa (yhtäkkiä) on.
Tunnustipa eräs jäsenistä olleensa mukana pitkään ilman, että oli tehnyt mitään. Hän oli jo päättäny irtisanoa jäsenyyden, mutta antoi kuitenkin itselleen mahdollisuuden. Lopputulos oli se, että nyt hän on aivan koukussa pieniin kehonhuoltohetkiin.
Ihmiset maksavat säännöllisiä maksuja erilaisista palveluista kuten tv- tai viihdepaketeista, musiikin kuuntelusta, sanomalehdistä tai yhdistysten jäsenyydestä.
Myös Kehonhuollon kirjaston jäsenyys on tällainen pieni päätös, joka kertoo asioiden arvottamisesta.
Jäsenenä haluat pyrkiä omien mahdollisuuksiesi rajoissa kuuntelemaan kehoasi ja haluat, että sinulla on turvallinen paikka, jonne mennä silloin kun kaipaat rauhoittumista ja lempeää liikettä.
On totta, että moni aloittaa kuntokuurin vain huomatakseen, että on hetken päästä entistä kireämpi, yöunet menevät tai elimistö käy ylikierroksilla. Kehonhuolto ja riittävä palautuminen pitäisi olla kaiken lähtökohta ja ensimmäinen askel.
Liikunnan ei tulisi koskaan olla kuormittavuudeltaan muuhun elämäntilaneeseen ja kehon kireyksiin nähden liiallista. Kun kehosi voi hyvin, motivaatiota liikkumiseen on helpompaa pitää yllä.
En odota sinulta sitä, että uusien tapojen oppiminen tapahtuisi hetkessä. Joskus pelkkä aloittaminen vaatii paljon työstöä mielessä.
On selvää ja luonnollista, että meillä kaikilla on arki, johon kuuluu yllättäviä tilanteita eikä elämämme voi pyöriä pelkästään kehonhuollon ja omien tarpeiden ympärillä.
Se, että välillä unohdat hoitaa itseäsi ei ole kuitenkaan koskaan syy olla aloittamatta uudestaan. Kun sinulla on paikka, josta löydät helposti toimivat harjoitukset, pääset helposti milloin vain takaisin kehosi äärelle. Juuri silloin, kun inspiraatio iskee <3.
En ole perinteisessä mielessä himourheilija, mutta kehonhuolto on kuulunut elämääni aina. Kolmen lapsen äitinä tiedän, että omat tarpeet jäävät todella helposti sivuun. Halusinkin kehittää kirjaston, jonne kiireisinkin ruuhkavuosia elävä löytää helposti.
Kun opiskelin laulunopettajaksi törmäsin sekä omassa että oppilaideni ryhdissä oli asioihin, jotka vaikeuttivat vapaata laulamista. Perehdyin siksi somaattisiin menetelmiin, joita näyttelijät, laulajat ja tanssijat käyttävät ryhtinsä vapauttamiseen. Myöhemmin kehonhuollosta ja kehollisuudesta tuli toinen ammatti, kun opiskelin myös tanssi-liiketerapeutiksi, Asahi-ohjaajaksi ja toiminnallisen harjoittelun personal traineriksi.
Suhteeni kehoon ei ole aina ollut niin arvostava kuin nyt. Aiemmin kuuntelin kehoani lähinnä arvostellen. Mitä väsyneempi tai kipeämpi se oli, kuten usein suorittajalla on, sitä vähemmän halusin kiinnittää siihen huomiota. Tanssi-liiketerapian opintojen aikana opin uudenlaisen suhtautumistavan kehooni. Ymmärsin, että keho on koti. Tätä ajatusta koen myös tehtäväkseni välittää maailmassa.
Haluan auttaa sinuakin arvostamaan omia tuntemuksiasi ja elämään rohkeasti niitä kuunnellen. Niinpä paketoin matkan varrella tärkeimmiksi havaitsemiani harjoituksia tänne videokirjastoon, jotta sinäkin voisit olla kehosi äärellä ja löytää sieltä itsellesi turvallisen paikan olla.
Olen nyt ohjannut kehonhuoltoa yli 10 vuoden ajan ja nähnyt monen notkoselän suoristuvan. Moni itseään jäykäksi kuvaava aktiiviliikkuja on ymmärtänyt palautumisen merkityksen ja löytänyt lempeämmän suhteen oman kehonsa huoltamiseen. Kirjastossa on myös jäseniä, jotka ovat aiemmin syystä tai toisesta kokeneet liikkumisen vieraaksi. Palkitsevinta on huomata, että motivaation kärpänen puraisee, kun harjoitellessa kerrotaan, mitä se tekee kehossa.
Matka syvälle kehoon on ollut ei vain asiakkalleni vaan itsellenikin upea kasvun matka. Se on mahdollistanut oopperaopintojeni jatkamisen valmennustyön ohessa. Opiskelin pari vuotta Pohjois-Italiassa yksityisessä Bel Canto Akatemiassa. Keväällä 2020 koronatilanne tauotti opintojani, ja löysin sopivasti aikaa kehittää pitkäaikaista haavettani - viedä osaamiseni kirjastoon, jossa se on helposti kaikkien saatavilla - missä ja milloin vain.
Sovellan ohjauksessa palautumisen, kokemuksellisen anatomian ja lihaskalvoketjujen koulutuksiani. Ilokseni sain kirjastoon pari taitavaa ja suuresti kunnioittamaani kollegaa, Ilonan, Katjan, Mirvan ja Maijan, joista voit lukea lisää alta.
Tervetuloa Keho on koti -jäseneksi <3.
Olen fysioterapeutti ja pitkän linjan kehollisuuden- ja kehonhuollon opettaja ja valmentaja Ilona Kauppinen. Opetan, kannustan ja tuen naisia pitämään huolta kehostaan ja hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin ovat mm. Pilates-menetelmän, tanssin ja toimivien mielikuva- ja rentousharjoitteiden avulla jotta he voivat nauttia elämästään.
Olen myös tanssitaiteen maisteri ja tanssin opettaja. Kiinnostukseni pilatekseen heräsikin alunperin tanssin myötä. Opiskelin pilatesohjaajaksi Lontoon Laban Centerissä.
Lämpimästi tervetuloa Keho on koti -jäsenkirjaston Pilates-tunneille saamaan lisää liikkuvuutta selkärankaan, hallintaa keskivartaloon sekä rentoutumaan ja saamaan energisemmän olon kiireisen arjen keskellä. Puolen tunnit treenit on kenties helpompi ujuttaa arkeen kuin matka salille, siellä treeni ja matka kotiin?
Nähdään tunnilla!
Katja Mattila: Hathajooga ja rentoutusharjoitukset
Olen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut Personal Trainer, joogaohjaaja ja rentoutusvalmentaja. Keho ja mieli on mielenkiintoinen kokonaisuus, josta opiskelen kokoajan lisää.
Työskentelin aiemmin insinöörinä ja olen nähnyt ja kokenut hektisen työelämän vaativuuden. Olen myös äiti ja puoliso. Tiukkojen aikataulujen, paineen ja vaatimuksien alla työskentely ja sen yhdistäminen perhearkeen opetti minulle paljon. Suoritin ja kontrolloin elämääni monella eri osa-alueella. Olin tehokas ja silti koin riittämättömyyden tunnetta.
Lähdin tutkimaan todellista itseäni ja etsimään vastauksia syvältä itsestäni. Löysin hyviä työkaluja ja lähdin niiden avulla muuttamaan elämääni. Löysin rohkeuden ja oman itseni arvostamisen. Päästin irti asioista, jotka eivät tuottaneet minulle iloa ja antaneet energiaa.
Olen ohjannut ryhmäliikuntaa yli 15 vuotta ja sittemmin siirtynyt joogaohjauksen ja valmennuksen pariin. Tervetuloa Keho on koti -jäsenten videokirjastoon jooga- ja rentoutusohjaukseni pariin!
Mirva Löfman: Yin-jooga ja restoratiivinen jooga
Haluan auttaa sinua voimaan hyvin, nousemaan omaan voimaasi ja löytämään keinoja omannäköisen, onnellisen elämän elämiseen. Entisenä suorittajana haluan opastaa myös muita rauhoittamaan tahtia ja tutustumaan itseensä uudelleen. Kun elämä pakottaa pysähtymään, oppii kuulemaan itseään. Kuka minä olen? Mitä minä haluan?
Onnellisuus ja hyvä olo ovat ajatuksen tuotetta ja arkisia valintoja – ja siksi mahdollisia myös sinulle. Kun aloitat tehdä jotakin hyvinvointiasi ja onnellisuuttasi edistävää asiaa, se aloittaa väkisinkin positiivisen kierteen muillakin elämänalueillasi. Toimin päivisin äidinkielen ja kirjallisuuden sekä terveystiedon opettajana yläkoulussa eli olen kasvatustieteen ja filosofian maisteri. Opetustyön ohella toimin Lempicoaching -yrityksessäni joogaohjaajana ja henkinenä valmentajana. Sydäntietoisuuden ja mielen yhteys sekä henkisyyden eri muodot kiinnostavat minua suuresti.
Joogan lisäksi opiskellut Life Coachiksi ja NLP Practitioneriksi. Ryhmäliikunnasta minulla on monipuolinen ja pitkä koulutustausta ja kokemus. Dynaamista joogaa olen ohjannut yli 10 vuotta, ja lisäksi olen opiskellut RYT200-joogaopettajatutkinnon palauttavan joogan muodoista.
Maija Myllymäki: Jooganidra, terapeuttiset harjoitukset, EFT
Kehonhuolto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat olleet aina kovasti sydäntä lähellä. Minulla on esimerkiksi reilun 10 vuoden joogaohjaustausta. Joogasuosikkejani ovat rauhallinen, lempeä hathajooga sekä etenkin yinjooga. Koulutusta löytyy joogan ohella myös rentoutuksen ja meditaation ohjaukseen, ja tällä hetkellä opiskelen kirjallisuusterapiaa ja EFT-naputtelua.
Kirjoitan Kehonhuollon blogiin artikkeleita, ja vastaan Kehonhuollon kirjaston asiakaspalvelusta sekä toimin Marian apukäsinä erilaisissa taustatehtävissä. Onnellisimmillani olen silloin, kun pääsen viettämään aikaa metsässä, järvessä tai sormet mullassa kasvimaalla.